fbpx
„De profesie, OM, încerc să las o urmă cu tocul pe hârtie. Nu cred în tocuri roșii. Fac zgomot.“

Dă în mintea copiilor! Nu e un lux, e gratis.

de

În fiecare om autentic e ascuns un copil”, zicea Nietzche, iar eu, azi, l-am scos pe-afară, fără să vreau. Uneori, ne vine să fugim din realitate, din febra ratelor bancare, din presiunile de părinte, din responsabilitățile profesionale, dintre claxoane și fasoane. D-aia ne și roade nostalgia copilăriei.

Nu e greșit să frunzărim albume din copilărie și să le urcăm în Facebook. Greșit este să credem că nu mai putem fi copii că, vezi Doamne, nu șade bine la 40-50. Să abandonăm visurile neîmplinite din copilărie, o, da, e greșit. N-ai avut bicicletă, ia-ți una! Ai vrut să cânți la chitară, nu e târziu să începi. Joacă-te!

Nu are legătură cu seriozitatea. A fi neserios înseamnă să minți, să trădezi încrederea, să manipulezi și alte să-uri. Dar să fii copil e gratis, nu e un lux, aruncă convenția și distrează-te!

Pofta de joc, dorul de copilărie se relevă și azi în activitățile curente, dar ne e rușine să recunoaștem, le numim preocupări igienice de sănătate sau hobby-uri. Ne minciunim. În fapt, mai dăm o raită prin copilărie, pitiți sub denumiri pompoase, că-s validate social.

Ați văzut ce spații colorate de relaxare au angajații de la Google?! Bazine cu bile, tobogane și balansoare. Păi, oamenii ăia au atâta creier de le dă pe afară, dar joaca îi detensionează din efortul din fața ecranelor. Iarăși, la Disneyland Paris, erau mai mulți adulți decât copii.

De ce folosim emoticoane copilărești sau filtre la fotografii? De ce postăm pisici?! De ce bărbați la 40 de ani fac strategii șmechere în jocuri online?! Joacă-te, ai timp berechet să fii serios!

Un copil nu știe regulile diplomatice, ipocrite, el este autentic. Dacă nu-i place ceva, o spune, dacă îi place tare ceva, iar o spune. Ei sunt Profesorii noștri.

O zi gri-burnițoasă, așa că m-am vânturat prin oraș, pe bicicletă, căscând ochii la splendida arhitectură a vilelor interbelice. M-am oprit la una, pe Bulevardul Hristo Botev, pentru că m-a intrigat numele –  SELFIE MUSEUM. M-am uitat repede pe net, e unic în România, conceptul vine din SUA.

Am intrat, de curiozitate, cu zâmbet scos din naftalina norilor, însă, cum am tras ușa după mine, m-am simțit Alice, m-am teleportat în joacă. Nu știam nimic despre acest spațiu, aveam să aflu că a fost deschis doar de două luni, structurat după un concept occidental, pentru adulți și copii.

Cu un buton cât degetarul, oferit la recepție, mi-am făcut o grămadă de poze vesele. Am trecut dintr-o camera într-alta, îmi puneam telefonul pe suportul de pe reflector și apăsam pe butonul de care v-am zis.

Erau echipamente înșirate, o vedetă tocmai filma un videoclip. Nu m-a interesat, am făcut slalom printre cabluri și am luat, pe rând, toate cele 24 de decoruri de la etaj, parter și demisol. M-am scăldat în culoare de acadea.

Înainte de a pleca l-am cunoscut pe fondatorul muzeului, Alexandru Gheorghe, care însoțea trupa ce filma videoclipul. L-am întrebat cum de a ales acest concept. Mi-a răspuns cam așa:

Inspirat din excursiile pe care le am facut prin diferite părți ale lumii, conceptul SELFIE MUSEUM are pe deplin touch ul imaginației noastre.
Ce este SELFIE MUSEUM?  Este probabil cea mai cool locație din București, un studio de distracție și fotografie desfășurat pe 3 nivele, situat lângă TNB și Universitate. Decorurile sunt spectaculoase, totul e plin de culoare și o încântare pentru orice om mic sau mare. Am vrut să creăm un loc optimist, unde să uităm de probleme și să ne bucuram noi, adulții, și pe copiii noștrii, care sunt cei mai importanți, de altfel.
Ideea a plecat din SUA, în 2015, corespondentul de acolo este MUZEUL INSTAGRAM, care, ulterior, a călătorit prin lume, deschizându-se tot mai multe locații de acest fel, dar niciuna în România, până acum.
Investiția inițială a fost de 80.000 euro și cinci luni de muncă intensă, dar estimez că se va amortiza într-un an de zile, daca situația pandemică și economică nu degenerează. www.selfiemuseum.ro

 

 

 

Foto credit: Io, normal, că doar eram la SELFIE museum.

 

Categorii:
Fără categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

!--/Google Analytics -->